ketel haezer's eerst volgende toonmoment zal plaats vinden eind mei / begin juni 2014 a.s.
(in de generatorzaal) van De Vrijplaats in Leiden, waarna ook enkele optredens zullen volgen
tijdens het Fringe Festival in Delft

ketel haezer's laatste toonmoment 'grasso modo' vond plaats zaterdag 12 april 2014 j.l.
(klik op een foto om te vergroten)ketel haezer's toonmoment 'postplu' is voor altijd uitgesteld.

KETEL HAEZER de hoorspeltheatergroep zoekt voor het volgende toonmoment

'Geng Pleng'

16 meisjes/vrouwen
&
16 jongens/mannen


Geng Pleng wordt een gebeurtenis die ongeveer twaalf minuten duurt en een aantal maal plaats zal vinden

Als je wilt meedoen stuur dan een mail naar ketel.

Een nieuwe scene waarin de vrouwen van Leiden een lament
plengen
over het trieste lot van de vrouwen van Leiden.

De Leidse politiefunctionarissen Verduin en Jansen zweven boven de vloer van vierkante tegels. in een mum van tijd wordt handig het spel de straat waar een zon wordt neergelegd. Veel mensen staan te bewegen in niks. Het is een radio voor altijd.

Komt allen meedoen. Komt allen meeluisteren.


Ketel haezer zoekt
16 meisjes/vrouwen & 16 jongens/mannen
om mee te doen aan het volgende toonmomentik meld me aan voor dit toonmoment.
Dit is je kans om deel te nemen aan een nieuwe,
ondoorgrondelijk episode van het roemruchte hoorspel Iliasz,
een ode zonder einde aan het leven.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


ketel haezer - hoortheater toonmoment -Hee man, jij met je gebakken plank, zal doen toonmoment.


onze detente, na 365 nachten van pure waanzinzwarte doos experimenten: studie voor storting #01zwarte doos experimenten: studie voor storting #01


als ik boos ben zijn de mensen om me heen vaak niet boos
maar als mijn boosheid afneemt, neemt het om me heen weer toe
dat is tergend
daarentegen als we met zijn alle boos zijn,
wat af en toe wel eens voorkomt
dan verzet dat meestal paaltjes en bergen
gemeenschappelijke boosheid is geweldig om de wereld te veranderen en draaiend te houden
gemeenschappelijke angst is de meest voorkomende conservatieve en frustrerende rem van onze huidige samenleving.
rik van nielen


ketel haezer zoekt tijd. het hoeft niet netjes te zijn.


iedereen heeft het theater verlaten door een il-alert dat te vroeg afging, behalve een handjevol acteurs die in al hun analoge onwetenheid besluiten de bezuinigingen te trotseren. er zijn al genoeg uitgestorven diersoorten. het hele gebouw begint te vibreren. op de ramen wordt geslagen met handen. daarna een los liggend gat en een relatiegeschenk. het is niet netjes meer.


ketel haezer zoekt 16 vrouwen die enige tijd in een donker gat willen verkeren, terwijl ze daarbij de mooiste teksten reciteren die ooit herinnerd zijnketel haezer zoekt voor komend voorjaar en zomer van het jaar 2014 plaatsen om kortstondig en langdurig op te treden.


tevens zijn financiŽle reserves welkom om acteurs en musici van de eerste levensbehoeften te voorzien. ook suggesties voor wat die eerste levensbehoeften zouden kunnen zijn worden welwillend begroet.


present elevate paternoster


ketel haezer
hoortheater toonmoment
za 22 zo 23 september 2012
12.00-18.00
De Nieuwe energie
3e binnenvestgracht 23 LEIDENJUNK STATUS


Zonneveltstraat neemt onbeheerste frequenties waar....
(van onze correspondent leonardus Maria).
Op deze foto (genomen vlak voor de verdwijning van de vlek) zien we enige apparaten plus het wilde, invallende licht. Steeds vaker wijzen gebeurtenissen als deze erop dat het licht wellicht als hoofdschuldige gezien mag worden voor hetgeen ons overkomt.
Dit is hoogwaardig bewijsmateriaal. Ik zag de paniek in zijn ogen. Omringd door gillende knopjes. Niemand zou zo aan zijn eind moeten komen.
Lagerfeld is hierop de kamer binnen gegaan en heeft op het oranje knopje rechts gedrukt.


Ondanks tijdschaarste verhoogde activiteit gesignaleerd.
(van onze correspondent leonardus Maria).
Het zou fijn zijn wanneer het leven nu eindelijk eens een keer met oplossingen zou komen en niet altijd alleen maar met vragen. Ook in dit geval is het weer raak: wie zijn deze mensen? Wie is Margouleff of Cecil. Lijkt hij niet erg op Malcolm (onderste foto) die op zijn beurt weer enorm lijkt op de figuur in de foto hieronder. Het is zo dat vragen stellen een belangrijk goed en verworvenheid is, maar antwoorden hebben we nodig om niet bedolven te worden onder de veelheid aan vragen die op ons af blijft komen. Vooralsnog is de toestand volslagen instabiel. Leonardus Maria kan daarvan meepraten, als hij zou willen, maar hij blijft ons vergasten op uitspraken als "Ala.....prrrrrrrrrrrrrt...pip" en "Prrrrzzztt....pwiiiieeeuww...kruc....kruc...plip..." Ik heb het idee dat Leonardus Maria gevangen wordt gehouden en dat hij, tegen zijn wil, constant onbegrijpelijke verklaringen moet afleggen. Misschien wordt hij zelfs gemarteld. Houd vol Leonardus! geef een aanwijzing waar je wordt gegijzeld, dan komen we je bevrijden.
Ik vermoed dat de rechter persoon Kees Marx is van de Marx brothers. Onder de goede inzenders wordt trouwens een kus van Helena verloot!


Donderdag 21 april 2011
Wanneer een hemellichaam een ster of een groot object omcirkelt, zijn er twee zogeheten Lagrangepunten in de baan van de planeet waar een derde object gelegen kan zijn – één zestig graden voor en zestig graden achter het kleinere object. In ons eigen zonnestelsel komt dit ook voor; een groep asteroïden genaamd de Trojanen bevindt zich bijvoorbeeld op deze twee punten in de baan van gasplaneet Jupiter. Dat dit het geval is met twee grote planeten is echter uniek.
In deze simulatie, die gistermiddag gehouden werd vormen koningin Beatrix en Linda de Mol de twee Lagrangepunten hierbij aangemoedigd door Ivan Rebrov en Griet Titulaar. Het derde magische object, de zangeres Beyoncé bevindt zich in haar eigen baan en wordt, behalve door zichzelf, ook aangetrokken door Zonnveldstraat No 10.
Bela Lugosi is gaan wandelen en komt voorlopig niet meer thuis.


Op deze illustratie (met dank aan leonardus Maria en zijn vermetele kring van vrienden) worden Lagrange points nog een keer uitgelegd.

Toestand instabiel
Hoe instabiel is de situatie precies?
De tijd krimp is bijna opgeheven voor locatie Leiden
Hoop speelgewijs op collectieve tijdexpansie.


In Leiden z-o werd op 30 maart 2011 kortstondig een tijdexpansie waargenomen.
Dit is aan de Zonneveldstraat doorgegeven...helaas ging het hier om
een fata morgana.

Hetgeen resulteerde in hectische momenten in de meldkamer...


Amsterdam, 19 maart 2011
Enkele van oorsprong griekse woorden:
acrobaat, acteur, allochtoon, amnestie, apotheek, architect, atmosfeer, atoom, automaat, basis, chaos, criterium, economie, fobie, fysica, heroïsch, kolos, meteo, metropool, micro / macro, museum, politicus, pornografie, ritme, sfeer, telefoon, televisie, theater, thema, thermometer, tragedie, trauma, woorden op -logie: astrologie, neurologie, theologie.


Leiden, 10 maart 2011
Ademloos luistert het toegestroomde publiek in de afgeladen Stadsgehoorzaal naar een toespraak van hoofdinspecteur Janssen over de recente gebeurtenissen op Zonneveldstraat no 10. Naar aanleiding van het Internationaal Politie Congres in Musis Sacrum te Arnhem waar wij de dansmuziek hebben verzorgd, zijn wij een jaar later uitgenodigd voor datzelfde congres in Oberhausen.


Amsterdam, 9 maart 2011
Gistermiddag om 17:04 is op het Damrak, recht voor het monument opeens een verschijning geweest van Zonneveldstraat 10. Het politiebureau materialiseerde in enkele seconden, en bleef ruim 5 minuten staan, om daarna opeens weer te verdwijnen.
Merk op hoe geen van de omstanders er acht op slaat, alleen de duif, rechts in de cirkel lijkt geschrokken weg te vliegen.


Leiden, 8 maart 2011
Het moment waarop opperwachtemeester de Vlek het verzamelde korps toespreekt om ze in te lichten over het nieuwe beleid en welke gevolgen dat zal hebben voor alle aan- en afwezigen. Ontsteltenis en verslagenheid waren onmiddelijk voelbaar in de hele zaal


Leiden, 8 maart 2011, 5 minuten later
Verduin neemt hier het woord, en brengt in een vlammend betoog de gezamenlijk gevoelde bezwaren tegen de sluiting van politiestation zonneveldstraat No 10. naar voren. Woede en ongeloof zullen plaats maken voor strijdbaarheid en vastberadenheid, zoals ook in het wapen van het korps gevoerd wordt.

Heb je ooit iets meegemaakt? Stuur een foto met tekst naar: